Volledig scherm

Vitesse treft Bulgaren, Twente naar Andorra en Finland

UpdateFC Twente speelt in de eerste voorronde van de Europa League tegen UE Santa Coloma uit Andorra. Vitesse treft in de tweede ronde Lokomotiv Plovdiv, verliezend bekerfinalist van Bulgarije. Dat wees de loting in Nyon vanmiddag uit.

Santa Coloma heeft een stadion met een capaciteit van 1800 toeschouwers. De club werd in 1995 opgericht en eindigde dit seizoen als derde in de Primera Divisió. Als Twente de dreumes uit Andorra verslaat, dan is de volgende tegenstander Inter Turku uit Finland.

Vitesse
Vanmiddag wordt er ook geloot voor de tweede voorronde, waarin naast de 37 winnaars van de eerste voorronde 43 nieuwe ploegen instromen. Vitesse is als winnaar van de play-offs de Nederlandse vertegenwoordiger in die tweede voorronde. De Arnhemmers nemen het op tegen Lokomotiv Plovdiv uit Bulgarije. Die club eindigde als zesde in de nationale competitie en verloor de finale van de Bulgaarse beker. Vitesse begint met een uitwedstrijd.

SC Heerenveen, PSV en AZ
SC Heerenveen stroomt in de derde voorronde in. PSV en AZ hoeven pas in de play-offs in actie te komen. Voor deze clubs wordt vandaag nog niet geloot.