Volledig scherm
Dejan Curovic in het shirt van Vitesse in 1998. © Cees van Hoogdalem

Voormalig Vitesse-ster Curovic (51) overleden na kort ziekbed

DJ SuperstarDejan Curovic is vandaag na een kort ziekbed overleden. De voormalig publiekslieveling van Vitesse vierde gisteren nog zijn 51ste verjaardag. Hij leed sinds kort aan leukemie.  

Curovic kwam in 1994 naar Nederland, na in Joegoslavië te hebben gespeeld voor FK Zemun en Partizan Belgrado. Tussen 1994 en 2000 speelde hij meer dan honderd duels voor Vitesse, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Curovic maakte zowel het laatste doelpunt in Nieuw-Monnikenhuize (op 21 december 1997) als het eerste doelpunt in het Gelredome op 25 maart 1998.  

In 2017 won Vitesse ten koste van AZ de KNVB-beker en de prijs, de eerste in de clubhistorie, werd uitgereikt door Curovic. Na zes jaar voor Vitesse te hebben gespeeld, verkaste Curovic in 2000 naar FC Groningen. Bij die club beëindigde hij drie jaar later ook zijn loopbaan. 

Vorig jaar maakte FOX Sports nog de documentaire ‘DJ Superstar', zoals de bijnaam van Curovic luidde. 

Vitesse on Twitter

Vitesse is enorm geschokt door het plotselinge overlijden van Dejan Curovic. De oud-spits uit Joegoslavië was ongekend populair in Arnhem. Lees hier het in memoriam: https://t.co/yE8PQsqmnL #Vitesse

FC Groningen on Twitter

Dejan Curovic is gisteren na een kort ziekbed overleden op zijn 51ste verjaardag. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verlies van hun dierbare.

Edward Sturing on Twitter

Wat een verschrikkelijk bericht vandaag. R.I.P. Dejan Curovic.

Volledig scherm
Curovic (midden). © Michael Kooren
Volledig scherm
Dejan Curovic (rechts) © ANP