Volledig scherm
© AP

Voorwaardelijke gevangenisstraf voor Arda Turan

De Turkse voetballer Arda Turan moet zich voortaan zien te gedragen. De oud-speler van Atlético Madrid en FC Barcelona is in zijn vaderland veroordeeld wegens verboden wapenbezit en openlijke geweldpleging. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf met een lengte van twee jaar en acht maanden. Turan werd vrijgesproken van de beschuldiging van aanranding.

De feiten dateren van een jaar geleden. Turan raakte destijds in een discotheek in Istanbul slaags met de Turkse zanger Berkay Sahin. Die moest naar het ziekenhuis met een gebroken neus, waarna Turan hem daar ook nog bedreigde met een wapen. De ruzie was ontstaan omdat de popster de vrouw van de voetballer zou hebben aangesproken. Dat zinde Turan niet.

De 100-voudig Turks international kreeg van zijn club Basaksehir al een boete van een kleine 400.000 euro.

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.