Volledig scherm
Amin Younes vlak voor zijn medische keuring bij Napoli. De transfer ketste op het laatste moment af. © Photo News

Voorzitter Napoli: Younes kwam niet vanwege zware familie-omstandigheden

Amin Younes komt in de zomer alsnog naar Napoli. Dat zegt voorzitter Aurelio De Laurentiis tegen La Gazzetta dello Sport. Tragische familie-omstandigheden zijn volgens de Italiaan de reden van het op het allerlaatste moment afketsen van de transfer.

Younes blies op de slotdag van de transferwindow vanwege 'prive-redenen' zijn overgang naar Napoli af. Hij was al vertrokken naar Napels en zelfs al medisch gekeurd door de club. Ajax liep zo vijf miljoen euro mis, maar heeft tot het einde van dit seizoen wel een extra vleugelaanvaller tot zijn beschikking.

Omdat Younes geen uitleg gaf, was het gissen naar de redenen achter het besluit van de Duitser. Ajax-trainer Erik ten Hag wilde alleen kwijt dat het 'iets tussen Amin en Napoli' was. Tragische familie-omstandigheden leken daarmee uitgesloten. Aangenomen werd dat Younes geen goed gevoel zou hebben gekregen bij zijn nieuwe club en dat financiële motieven de doorslag gaven.

De Laurentiis wil daar niets van weten. De Napoli-preses beweert dat 'zware familie-omstandigheden' Younes van een transfer weerhielden. ,,In juli zal hij zeker van ons zijn."

Morgen zit Younes, die aan het einde van het seizoen transfervrij is, gewoon bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het duel met NAC Breda.

Volledig scherm
Het opvallendste gezicht deze week op de Ajax-training: Amin Younes.