Volledig scherm
© BELGA

Vreven midden in de chaos: heel Lokeren werkloos, alleen conciërge mag nog binnen

De kans dat Sporting Lokeren failliet gaat, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop vestigde, zijn afgeketst. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen is feitelijk werkloos en alle toegangsbadges worden geblokkeerd. 

,,De buitenlandse kandidaat-investeerder heeft besloten de onderhandelingen stop te zetten. Wij overleggen met de bewindvoerder voor de volgende stappen”, laat voorzitter Louis De Vries weten. Enkele uren later kregen spelers, staf en medewerkers van de club te horen dat ze allemaal vanaf vandaag op ‘economische werkloosheid’ worden gezet. Zo hebben de spelers wel recht op een sociale uitkering (nadat ze al maanden niet meer betaald zijn) en hebben ze de mogelijkheid om onder andere de terugbetaling van hun hypothecaire lening uit te stellen. 

Ook opmerkelijk: er werd beslist om alle toegangsbadges te blokkeren. Een maatregel om te voorkomen dat er materiaal van de club zou ontvreemd worden. De enige die wel nog binnen kan met de badge, is conciërge Lorenzo.

De fans zijn de situatie intussen meer dan beu. Zij vestigen hun hoop op lokale investeerders voor een doorstart in de amateurs. Bepaalde bronnen stellen dat er wordt gedacht aan een fusie met KVV Zelzate. Die club staat momenteel ruim op kop in derde amateurklasse.

Lokeren-voorzitter Louis De Vries.
Volledig scherm
Lokeren-voorzitter Louis De Vries. © BELGA