TheGermanliness on Twitter

Franck Ribery pranks referee Bibiana Steinhaus before taking a freekick in DFB Cup Game. https://t.co/ACowrGH08p

Vrouwelijke scheids kan lachen om streek Ribéry

De vrouwelijke scheidsrechter Bibiana Steinhaus liet zich gisteren niet van de wijs brengen door een poets van Franck Ribéry. De middenvelder van Bayern München mocht tijdens de uitwedstrijd bij Chemnitzer, in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi, vlak voor tijd aanleggen voor een vrije trap. Terwijl Steinhaus stond te keuvelen met Arjen Robben, trok de Fransman haar veter los.

Steinhaus, de echtgenote van oud-topscheidsrechter Howard Webb, liet zich niet kennen en gaf Ribéry een paar vermanende tikjes op zijn schouder. Enkele ogenblikken later benutte Ribéry de vrije trap, waarmee hij de eindstand op 5-0 bepaalde.

Scheidsrechtersofficial Hellmut Krug vond de reactie 'ganz cool', zei hij na de wedstrijd. Ook al werd door Duitse voetbalfans op social media massaal gepleit voor een gele kaart voor Ribéry.

Volledig scherm
Ribéry schiet de vrije trap binnen. © AFP

De begenadigde middenvelder knoopte na het laatste fluitsignaal nog een vrolijk praatje aan met de 38-jarige Steinhaus, die op het punt staat haar debuut te maken in de Bundesliga. ,,Ze kon er om lachen, dat was positief. Maar je moet altijd respect hebben voor de scheids.''

Volledig scherm