Davy Klaassen probeert als speler van Everton Tottenham-verdediger Davinson Sánchez, met wie hij ook samenspeelde bij Ajax, van zich af te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Klaassen probeert als speler van Everton Tottenham-verdediger Davinson Sánchez, met wie hij ook samenspeelde bij Ajax, van zich af te houden. © Getty Images

Waarom de bij Ajax excellerende Klaassen mislukte bij Everton

Davy Klaassen (28) ontpopt zich al zeven maanden tot de absolute topaankoop van Ajax. Terug op het oude nest was de schaduwspits al goed voor negen openingstreffers en hij vierde zondag na zijn glansrol tegen AZ alvast de dubbel. Je vraagt je af: hoe kan deze allround middenvelder mislukt zijn bij Everton? Een terugblik.

3 reacties

 • ton hartings

  2 jaar geleden
  als voetbal liefhebber ben ik en vele andere blij dat davy weer terug is op de nederlandse velden een kanjer is het
 • Menno Veen

  2 jaar geleden
  Wat mij betreft de beste aankoop van de Eredivisie dit jaar. Veel mensen (waaronder ik) waren sceptisch, maar hij laat echt zien nog een absoluut genadeloos goede voetballer te zijn.
 • M.J. De Vries

  2 jaar geleden
  Geweldige speler, klasse mentaliteit. Kwam beter terug dan toen hij wegging. Destijds voor vele miljoenen verkocht door Ajax en voor minder een betere, sterkere speler terug op het nest. Heeft Brobbey al spijt van de stap naar het matige en onrustige RB?