Wales doet goede zaken met winst in Georgië

Wales heeft vanavond prima zaken gedaan in groep D van de WK kwalificatie. De Welshmen wonnen zonder hun geblesseerde sterspeler Gareth Bale met 1-0 van Georgië. 

Tom Lawrence zorgde ervoor dat Wales weer eens een keer won zonder de aanvaller van Real Madrid. Voor het laatst gebeurde dat in oktober 2013, toen Macedonië zonder hulp van Bale met 1-0 werd verslagen.

Georgië, waarbij aanvoerder Guram Kashia van Vitesse de hele wedstrijd speelde, had de bal in de eerste helft, maar Wales de kansen. Het vizier stond echter niet scherp. Aaron Ramsey kreeg na een paar minuten al een grote kans, maar schoot naast. De Georgische doelman Giorgi Loria redde stijlvol op een schot van Andy King en ook spits Sam Vokes miste een goede mogelijkheid op de openingstreffer.

Lawrence zette Wales vlak na rust met een vlammend schot van buiten de zestien wel op voorsprong. Georgië ging daarna nog voor de gelijkmaker, maar scoorde niet.

De poule van Wales is mogelijk nog van belang voor Oranje om niet de slechtste nummer twee te worden. Wales heeft nu zeventien punten en staat tweede, met vier verliespunten meer dan Servië. De Serven zijn, als ze vanavond winnen in Oostenrijk, verzekerd van een WK-ticket.

Volledig scherm
Tom Lawrence (links) viert zijn goal. © EPA