Volledig scherm
PREMIUM
9 september 2017: Davy Klaassen in één van zijn spaarzame optredens voor Everton tegen zijn oude ploeggenoot bij Ajax, Davinson Sánchez van Tottenham Hotspur. © Getty Images

Wat Davy Klaassen te doen staat na deceptie in eerste Everton-jaar

Lerby: Keihard werkenHet debuutjaar van Davy Klaassen (25) bij Everton mislukte faliekant. Hoe moet het verder? De voormalig aanvoerder van Ajax denkt zelf nog niet aan een vertrek uit Engeland.

0/20
Klaassen wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in het shirt van Everton. Ter vergelijking: in zijn laatste seizoen bij Ajax kwam hij als aanvoerder van de Amsterdammers tot 20 treffers: 14 daarvan in de eredivisie en 6 in Europese wedstrijden.

Door Daniël Dwarswaard

Komende week is het een jaar geleden dat Davy Klaassen als aanvoerder van Ajax de Europa League-finale tegen Manchester United speelde. Dat hij als captain zonder prijs vertrok uit Amsterdam, deed hem pijn. Maar de tijd voor een transfer was rijp.

Vrijwel iedereen was het daar ook wel over eens: de stap van de toen 24-jarige middenvelder naar Everton kwam precies op het juiste moment. Als één van de beste spelers van de eredivisie verruilde Klaassen Ajax voor de Premier League. Everton tikte 27 miljoen euro af, hij tekende tot 2022 bij de blauwe club van Liverpool.