Gracia.
Volledig scherm
Gracia. © REUTERS

Watford ontslaat Gracia en haalt Sánchez Flores terug als trainer

De Engelse voetbalclub Watford heeft manager Javi Gracia ontslagen. De 49-jarige Spanjaard moet vertrekken vanwege de teleurstellende seizoensstart van zijn ploeg. Zijn landgenoot Quique Sánchez Flores, een oude bekende van de club, werd direct daarna aangesteld als opvolger.

Watford staat na vier speelrondes onderaan in de Premier League met één punt. De ploeg van verdediger Daryl Janmaat verloor de eerste drie competitiewedstrijden, tegen Brighton & Hove Albion (0-3), Everton (1-0) en West Ham United (1-3). 

Na de zege in de League Cup op Coventry City (3-0) pakte Watford bij Newcastle United het eerste punt van het seizoen (1-1). Het vertrouwen van de clubleiding in Gracia was toen echter al verdwenen, zo bleek zaterdag toen Watford het vertrek van de Spanjaard openbaarde. Ook de stafleden die Gracia had meegenomen, moeten weg.

De oud-speler van onder meer Athletic Bilbao en Real Sociedad begon in januari 2018 bij Watford. Hij eindigde dat jaar met zijn ploeg op de veertiende plek in de Premier League. Vorig seizoen werden de ‘Hornets’ elfde. Watford haalde ook de finale van de FA Cup, maar daarin was Manchester City veel te sterk (6-0).

De Pozzo-familie, eigenaar van Watford, besloot Sánchez Flores terug te halen. De Spanjaard vierde als trainer zijn grootste successen met Atlético Madrid. Hij won met de Madrilenen in 2010 de Europa League en Europese Supercup. Bij Watford stond hij eerder aan het roer in het seizoen 2015/2016, toen de ‘Hornets’ net waren gepromoveerd naar de Premier League.

  1. 'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.