Volledig scherm
© REUTERS

Weergaloze Ronaldo topscorer aller tijden Real

Met zijn treffer tegen Levante heeft Cristiano Ronaldo clubicoon Raúl Gonzalez onttroond als topscorer aller tijden van Real Madrid. De Portugese vedette staat nu op 324 goals in officiële duels voor de Madrilenen. Hij had er maar 310 duels voor nodig.

Volledig scherm
Ronaldo toont de Gouden Schoen aan het publiek in het Bernabéu. De Portugees won de trofee afgelopen week als topscorer van Europa. © epa

Dankzij twee treffers in de Champions League tegen Malmö FF was de Portugees eind vorige maand al op gelijke hoogte gekomen met Raúl. De Spanjaard kwam tot 323 doelpunten in het shirt van de 'Koninklijke'. Hij had daar wel 741 optredens voor nodig - meer dan het dubbele van Ronaldo.

Ronaldo schoot tegen Levante na een halfuur de 2-0 binnen op aangeven van Kroos. Ploeggenoot Marcelo had Real even daarvoor op voorsprong gezet. Tien minuten voor tijd bepaalde Jesé de eindstand op 3-0.

Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© Getty Images
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement