Volledig scherm
Michel Preud'homme. © Photo News

Weg vrij voor Preud'homme na ontslag Gourvennec bij Bordeaux

Jocelyn Gourvennec is ontslagen bij de Franse voetbalclub Bordeaux. De trainer heeft vandaag te horen gekregen dat de slechte prestaties voor het bestuur reden zijn om afscheid van hem te nemen. 

Bordeaux verloor dinsdagavond in de Franse competitie de thuiswedstrijd tegen Caen met 2-0 en staat nog maar twee punten boven nummer achttien Troyes. De nummers achttien tot en met twintig degraderen uit de Ligue 1.

Gourvennec was bezig aan zijn tweede seizoen bij Bordeaux. Assistent-trainer Éric Bedouet neemt voorlopig de taken als hoofdcoach over. Michel Preud'homme wordt in Belgische en Franse media genoemd als opvolger. De Belg, die in Nederland bij FC Twente werkte, was tot vorig seizoen trainer van Club Brugge.

Jérémy Toulalan vertrekt ook per direct bij Bordeaux. De 34-jarige middenvelder is het niet eens met het ontslag van Gourvennec en heeft daarom het bestuur gevraagd zijn in de zomer aflopende contract nu al te ontbinden. Het bestuur ging daarmee akkoord. Toulalan was net als Gourvennec in de zomer van 2016 bij Bordeaux begonnen. Eerder voetbalde de 36-voudig Frans international bij FC Nantes, Olympique Lyon, Malaga en AS Monaco.

Volledig scherm
Jérémy Toulalan in gesprek met teamgenoot Paul Baysse. © AFP