Volledig scherm
Alexander Nouri moet het veld ruimen bij Werder Bremen. © EPA

Werder ontslaat trainer Nouri na dramatische seizoenstart

Werder Bremen heeft trainer Alexander Nouri ontslagen. De coach stond zwaar onder druk na de dramatische seizoenstart van zijn club. Werder staat voorlaatste in de Bundesliga en heeft na tien speelronden nog geen wedstrijd gewonnen.

Nouri kon gisterenavond na de kansloze 0-3 thuisnederlaag tegen Augsburg de bui al zien hangen. Manager Frank Baumann mopperde dat het wel leek of zijn ploeg 'een vriendschappelijke wedstrijd' had gespeeld en weigerde te zeggen of de trainer aan mocht blijven.

De periode van Nouri als hoofdtrainer van Werder heeft ruim een jaar geduurd. Hij schoof in september 2016 door van de beloftenploeg naar de hoofdmacht, na het ontslag van Viktor Skripnik. Hij leidde Werder vanuit de kelder van de Bundesliga naar de achtste plek, net niet genoeg voor Europees voetbal. 

Bruno Labbadia, Thomas Schaaf en Markus Weinzierl gelden volgens Duitse media als de voornaamste kandidaten om hem op te volgen. Florian Kohfeldt, de trainer van de beloften, krijgt voorlopig op interim-basis de leiding over het eerste elftal.