Volledig scherm
Tony Pulis © Getty Images

West Bromwich Albion ontslaat Tony Pulis

Tony Pulis is door West Bromwich Albion op straat gezet. De club heeft al tien wedstrijden niet gewonnen en staat slechts één punt boven de degradatiestreep in de Premier League.

,,Deze beslissingen zijn nooit makkelijk",  zegt voorzitter John Williams. ,,We zitten in een bedrijfstak waarin het om resultaten draait. En sinds het einde van vorig seizoen en in dit seizoen zijn deze resultaten teleurstellend."

West Brom ging zaterdag met 4-0 onderuit tegen Chelsea. De competitie begon nog veelbelovend met twee gewonnen competitieduels en een 3-1 winst tegen Accrington in de Carabao Cup. De overwinning op de club van het derde niveau in Engeland op 22 augustus was de laatste driepunter. Sindsdien werd er vier keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren.

Pulis was bezig aan zijn vierde seizoen bij WBA, waar hij in januari 2015 begon. Onder zijn leiding eindigde de ploeg steeds in de middenmoot van de Premier League. Pulis werkte eerder jarenlang bij Stoke City en Crystal Palace. Hij werd in het seizoen 2013-2014 gekozen tot beste manager van de Premier League.

Assistent

Voorlopig neemt assistent-coach Gary Megson de taken van Pulis over bij WBA. De 58-jarige Engelsman was tussen 2000 en 2004 al manager van de club. De zwalkende ploeg treft zaterdag Tottenham Hotspur op Wembley.

Pulis is al de vijfde manager die dit seizoen wordt ontslagen in de Engelse topcompetitie. Eerder overkwam dat Frank de Boer (Crystal Palace), Craig Shakespeare (Leicester City), Ronald Koeman (Everton) en Slaven Bilic (West Ham United).