Volledig scherm
Marc Wilmots toont begrip voor het besluit om het duel tussen België en Spanje af te gelasten. © epa

Wilmots: Voetbal moet een feest blijven

De Belgische bondscoach Marc Wilmots toonde zich begripvol voor het afgelasten van de oefenwedstrijd met Spanje. ,,Voetbal moet een feest zijn en voetbal moet een feest blijven. Als we niet zeker zijn dat het een feest zal worden, begrijp ik dat mensen anders beslissen", zei hij dinsdag tegen Belgische media.

Maandagavond laat werd bekend dat de wedstrijd tussen de Belgen en de Spanjaarden op dinsdagavond niet door zal gaan na de aanslagen in Parijs van vrijdag. Gevreesd wordt dat de nog voortvluchtige, vermoedelijke aanslagpleger Salah Abdeslam een aanslag wil plegen in België. ,,We hadden om 21.00 uur een vergadering en om 23.30 uur hebben we gehoord dat de wedstrijd niet doorgaat. Dit gaat boven ons", vertelde Wilmots.

,,We zijn sportief en hebben onze voorbereiding gedaan om te spelen. Het was een leuk affiche voor iedereen", sprak hij met enige teleurstelling. ,,Iedereen gaat terug naar zijn club."

Del Bosque
Ook de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque vond het jammer dat de wedstrijd geannuleerd moest worden. Zijn team, dat al in België trainde, was klaar voor de wedstrijd. ,,We hadden graag gespeeld. De wedstrijd was ons goed uitgekomen, want dit was de laatste test dit jaar. De veiligheid moet flink in het geding zijn geweest.''