Nicklas Bendtner.
Volledig scherm
Nicklas Bendtner. © PICS UNITED

WK-deelname Bendtner in gevaar, fans starten petitie om uitstel WK

Denemarken is in rep en roer. Nicklas 'Lord' Bendtner dreigt het WK in Rusland te moeten missen. Deense bondscoach Age Hareide maakt zich eveneens zorgen over zijn aanvaller. De dertigjarige spits van de Noorse club Rosenborg heeft gisteren in de wedstrijd tegen Brann Bergen een spierblessure opgelopen. Het is nog onduidelijk hoe lang het herstel vergt. 

De blessure van 'Lord Bendtner' is voor fans reden om een petitie te starten. ,,Stel het WK uit totdat Bendtner fit is", wordt er geopperd. ,,We zijn niet onredelijk, we vragen niet om het WK helemaal af te schaffen. We vragen alleen maar om het uit te stellen zodat Bendtner mee kan doen." De petitie is inmiddels duizenden keer getekend en de teller loopt snel op.

Hareide denkt dat Bendtner het WK nog kan halen, maar het wordt volgens hem een race tegen de klok, zo liet ook clubarts van Rosenborg weten. Hareide benadrukte dat hij alleen topfitte spelers wil meenemen naar het WK, dat op 14 juni begint. Hij kent de waarde van Bendtner voor zijn ploeg maar al te goed. ,,Hij kan de hele wedstrijd onzichtbaar zijn en dan toch tot scoren komen. Hij heeft kwaliteiten die in het voetbal heel belangrijk zijn. Die gaan we echt missen als hij ontbreekt in Rusland.'' Denemarken speelt in de WK-poule tegen Australië, Frankrijk en Peru.