Volledig scherm
© ap

Woede-aanval levert Piqué 4 duels schorsing op

UpdateVerdediger Gerard Piqué van FC Barcelona heeft aan zijn woede-uitbarsting in de wedstrijd om de Spaanse Supercup tegen Athletic Bilbao vier wedstrijden schorsing overgehouden voor de Spaanse competitie die dit weekeinde begint. Piqué werd maandag met rood van het veld gestuurd omdat hij de grensrechter beledigde.

De Spaanse voetballer heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag maar ontkent dat hij de assistent-scheidsrechter heeft uitgescholden. Op basis van die uitleg wil Barcelona het vonnis, dat volgens waarnemers nog redelijk mild uitviel, gaan aanvechten.

FC Barcelona verloor het tweeluik tegen de Basken, die de Supercup mee naar huis kregen. De Catalanen beginnen de competitie zondag en spelen dan voor de derde keer in iets meer dan een week tegen Bilbao. Piqué is sowieso niet beschikbaar. Ook Jordi Alba, Adriano (beiden geblesseerd) en Jérémy Mathieu (geschorst) zijn niet beschikbaar voor coach Luis Enrique, die daardoor veel moeite zal hebben een degelijke defensie op te stellen.