Volledig scherm
© Photo News

Wolfsburg rekent af met Holstein Kiel en handhaaft zich in Bundesliga

VfL Wolfsburg heeft zich gehandhaafd in de Bundesliga. De Duitse club van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer rekende in de play-off om promotie/degradatie af met Holstein Kiel. 

Na de zege voor eigen publiek in Wolfsburg (3-1) won de ploeg van trainer Bruno Labbadia maandag ook de return in Kiel: 0-1.

Verhaegh en Bazoer ontbraken vanwege blessures in de selectie van Labbadia, Bruma bleef op de bank. De oud-PSV'er zag zijn ploeg een kwartier voor tijd de leiding nemen via Robin Knoche. Daarmee vervloog alle hoop van Holstein Kiel op een stunt.

Twee doelpunten werden op advies van de videoarbiter afgekeurd. Yunus Malli dacht Wolfsburg na een kwartier op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd geannuleerd omdat ploeggenoot Divock Origi pal voor de neus van de doelman hinderlijk buitenspel stond. Kolstein Kiel scoorde kort na de 0-1 van Knoche ook, maar daar ging hands aan vooraf.

Wolfsburg was in de Bundesliga op de zestiende plaats geëindigd en moest dus een play-off spelen tegen de nummer drie van de tweede Bundesliga. Holstein Kiel werd in 1912 kampioen van Duitsland, maar sinds de invoering van de Bundesliga in 1963 was de club nog nooit actief op het hoogste niveau.

Vorig jaar had Wolfsburg ook een play-off nodig om zich te handhaven in de Bundesliga. Met trainer Andries Jonker op de bank wist de ploeg toen Eintracht Braunschweig van zich af te houden.

Hamburger SV en 1. FC Köln maken in de hoogste afdeling plaats voor Fortuna Düsseldorf en 1. FC Nürnberg.