Volledig scherm
Patrick van Aanholt in een opstootje met Alfie May van Doncaster Rovers. © AFP

Wolves, Crystal Palace en Swansea City naar kwartfinale FA Cup

Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en Swansea City hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. 

Wolves, dat eerder in de FA Cup al Liverpool uitschakelde, won in de achtste finale met 0-1 bij Bristol City. Ivan Cavaleiro maakte in de 28ste minuut de winnende goal op Ashton Gate. 

Crystal Palace won met 0-2 bij Doncaster Rovers, de nummer zes van de League One. Jeffrey Schlupp (‘8) en Max Meyer (‘45) maakten de goals in het Keepmoat Stadium in Doncaster. Patrick van Aanholt deed de hele wedstrijd mee als linksback bij Crystal Palace, Jaïro Riedewald zat niet bij de wedstrijdselectie bij The Eagles.

Swansea City (dertiende in het Championship) won met 4-1 van Brentford, dat op een zestiende plaats staat in het Championship. Mike van der Hoorn deed de hele wedstrijd bij Swansea City, waar Luciano Narsingh en reservedoelman Erwin Mulder op de bank bleven. Leroy Fer zat niet bij de selectie.

Eerder dit weekend plaatsen Watford (Daryl Janmaat), Brighton & Hove Albion (Davy Pröpper en Jürgen Locadia), Manchester City (Philippe Sandler) en Millwall zich al voor de kwartfinales. Morgenavond is de loting voor de kwartfinales van de FA Cup, om 20.30 uur gevolgd door de laatste achtste finale: Chelsea - Manchester United. 

Volledig scherm
Mike van der Hoorn in actie tegen Brentford. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images