Volledig scherm
Ben Woodburn krijgt een knuffel van Liverpool-manager Jurgen Klopp. © ProShots

Woodburn schiet Owen uit recordboeken Liverpool

Benjamin Woodburn is na vanavond de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Liverpool, met 17 jaar en 45 dagen. Woodburn scoorde dinsdagavond de 2-0 in de kwartfinale van de League Cup tegen Leeds United op Anfield.

Volledig scherm
Ben Woodburn juicht het uit na zijn recordtreffer. © anp

Woodburn is bijna honderd dagen jonger bij zijn eerste goal voor Liverpool dan de speler die het record bijna twintig jaar in handen had: Michael Owen.

Owen was 17 jaar en 143 dagen toen hij zijn eerste doelpunt maakte voor de Engelse grootmacht. Owen scoorde op 6 mei 1997 bij zijn debuut voor Liverpool tegen Wimbledon op Selhurst Park.

Owen neemt het Woodburn, die sinds 2010 voor Liverpool uitkomt, overigens allerminst kwalijk dat hij zijn record kwijt is. De oud-international was er als de kippen bij om de jonge spits te feliciteren met zijn prestatie. ,,Weer een record dat van me wordt afgepakt," zei Owen op Twitter. Owen benadrukte ook nog even dat Woodburn zijn eerste treffer voor The Reds had gemaakt aan de kant van The Kop, een van de bekendste tribunes ter wereld. 

Niet de jongste debutant

Woodburn maakte afgelopen zaterdag al zijn debuut voor Liverpool, toen hij in de thuiswedstrijd tegen Sunderland (2-0) net als dinsdagavond inviel voor Georginio Wijnaldum. Met die 17 jaar en 42 dagen is hij niet de jongste debutant ooit voor Liverpool.
Dat record staat op naam van Jack Robinson, die op 9 mei 2010 tegen Hull City slechts 16 jaar en 250 dagen oud was.

Woodburn is jeugdinternational van Wales. Hij scoorde al twee keer in drie wedstrijden voor Wales onder 19.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement