Maradonna krijgt 'iets' aangeboden in een plastic zakje
Volledig scherm
Maradonna krijgt 'iets' aangeboden in een plastic zakje © RV

Wordt Maradona hier betrapt bij het aanpakken van drugs?

Rond Diego Maradona is weer eens commotie ontstaan. Mysterieuze beelden suggereren dat de Argentijn tijdens het coachen van zijn club Gimnasia een zakje met drugs krijgt toegestopt. Of gaat het hier om onschuldige medicatie?

Sinds Maradona in Argentinië als trainer aan de slag is bij degradatiekandidaat Gimnasia La Plata heeft zender TNT Sports een ‘Diego Cam’ geïnstalleerd. Die camera is louter gericht op ‘Pluisje’ en registreert elke beweging op de bank. Zo kwam in de wedstrijd tegen Rosario Central plots een man in beeld die Maradona ‘iets’ overhandigt. 

Op zich niets bijzonders, ware het niet dat stafleden rond Maradona meteen opspringen en zich voor de camera zetten om het tafereel te verbergen. Het zorgde voor de nodige speculatie op sociale media: zit Maradona, die een verleden als cocaïneverslaafde heeft, opnieuw aan de drugs?

Argentijnse kranten als Olé en Clarin susten de zaak: het zou gaan om onschuldige medicamenten die de trainer neemt voor zijn hoge bloeddruk. Maar de excentrieke Maradona is wel weer even wereldnieuws. 

Diego Maradona als coach van Gimnasia tijdens het duel met Rosario Central.
Volledig scherm
Diego Maradona als coach van Gimnasia tijdens het duel met Rosario Central. © Getty Images
  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.