Het gloednieuwe Prestovsky-stadion van Zenit, aan de noordkant van Sint-Petersburg. Met de bouw van het stadion ging zeker 650 miljoen euro gemoeid.
Volledig scherm
Het gloednieuwe Prestovsky-stadion van Zenit, aan de noordkant van Sint-Petersburg. Met de bouw van het stadion ging zeker 650 miljoen euro gemoeid. © Getty Images

Zenit keert terug naar oude stadion om gras in nieuw stadion te sparen

Zenit Sint-Petersburg heeft zijn laatste thuiswedstrijd in het oude Petrovski-stadion toch nog niet gespeeld. Na overleg met de FIFA zal Zenit op 17 mei nog één keer terugkeren naar het oude nest. Dat maakte de Russische club vandaag bekend.

Zenit ontvangt Krasnodar op de 29 mei in de voorlaatste speeldag van de Russische competitie toch niet in het gloednieuwe Krestovsky-stadion aan de noordkant van Sint-Petersburg, de tweede stad van Rusland. ,,Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen keert Zenit terug naar het Petrovski-stadion", kondigde Zenit vandaag aan. ,,Zenit en de FIFA beslisten dat het veld van het Krestovsky-stadion extra rust nodig heeft voor de Confederations Cup van aanstaande zomer."

FC Zenit in English on Twitter

Zenit and FIFA have come to the conclusion, that the pitch needs resting before the 2017 Confederations Cup this summer

Uitgezwaaid voor niets

Op zaterdag 8 april zwaaiden de Zenit-supporters het Petrovski-stadion uit met een 1-1 gelijkspel tegen Anzhi. De bouw van het nieuwe stadion in Sint-Petersburg, 1 van de 12 WK-stadions, sleepte door verschillende problemen langer aan dan voorzien, maar werd begin april afgerond. Zenit speelde al twee wedstrijden in het nieuwe stadion, maar dit bleek nog geen succes. Het gras blijkt van erbarmelijk niveau, de kleedkamers zijn nog niet af en de douches zijn nog koud. De bouw van het stadion werd al meerdere keren vertraagd en kostte tot op heden al 650 miljoen euro. 

Stefano Conforti on Twitter

Because of the awful pitch conditions at the Zenit Arena, Zenit will return to the Petrovskiy for the rest of the season. LMAO 😂

Confederations Cup

Het Krestovsky-stadion zal volgende maand dienst doen als stadion voor de Confederations Cup. Dat evenement wordt beschouwd als de grote test voor het WK in Rusland dat een jaar later plaatsvindt. Het openingsduel van de Confederations Cup tussen Rusland en Nieuw-Zeeland op zaterdag 17 juni wordt in het Krestovsky-stadion gespeeld. Daarna zijn er nog twee andere pouleduels in het stadion en ook de finale op zondag 2 juli zal hier worden gespeeld. 

Het gloednieuwe Krestovsky-stadion van Zenit Sint-Petersburg.
Volledig scherm
Het gloednieuwe Krestovsky-stadion van Zenit Sint-Petersburg. © AFP

Goede reacties

De nieuwe voetbaltempel kreeg ondanks de valse start een eerste positieve evaluatie. ,,FIFA-officials, leden van het organisatiecomité van het WK 2018, Zenit en het stadsbestuur van Sint-Petersburg hebben de resultaten van de testmatchen in het Krestovsky-stadion geëvalueerd. We komen tot de conclusie dat het stadion voldoet aan de voorwaarden om de Confederations Cup 2017 te ontvangen", liet Zenit vandaag weten.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP