Volledig scherm
De Bulgaarse politie doet onderzoek bij de auto van Alexander Tasev, die in 2006 met twee kogels in het hoofd werd vermoord. © afp

Zes voorzitters Bulgaarse opponent Vitesse vermoord

In de afgelopen 17 jaar werden zes voorzitters van de Bulgaarse club Lokomotiv Plovdiv vermoord. Die club neemt het komende maand op tegen Vitesse in de tweede voorronde van de Europa League.

Het gaat om George Kalapatirov (1995), Georgi Prodanov (1995), Petar Petrov (1998), Nicolaï Popov (2005), Georgi Iliev (2005) en Alexander Tasev (2006), meldt De Gelderlander.

Prodanov verongelukte nadat de remleidingen van zijn auto waren doorgesneden. De andere vijf werden doodgeschoten. Geen van de moorden is ooit opgelost.

  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.