Volledig scherm
© AFP

Zidane haalt Zidane bij Real-selectie

De kans is niet zo groot, maar mogelijk debuteert zaterdag weer een Zidane in de hoofdmacht van Real Madrid. Trainer Zinedine Zidane, die zelf tussen 2001 en 2006 glorieerde in het witte shirt van de Koninklijke, heeft zijn zoon Luca namelijk opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Espanyol. 

De achttienjarige keeper speelt normaal gesproken bij de beloften, maar mag een keer mee met de hoofdmacht omdat Keylor Navas rust krijgt.

De winnaar van de Champions League heeft een bomvol programma en om overbelasting te voorkomen, houdt Zidane zaterdag tegen Espanyol een aantal basiskrachten aan de kant. Naast Navas ontbreken ook Sergio Ramos, Luka Modric en Karim Benzema in de selectie.

Reservekeeper Kiko Casilla staat tegen Espanyol onder de lat bij de Koninklijke, Luca Zidane zit naast zijn vader op de bank voor noodgevallen. De Franse hoofdtrainer van Real Madrid gaf eerder dit seizoen zijn oudste zoon Enzo al speeltijd in het Spaanse bekertoernooi. De 21-jarige middenvelder, die de achternaam van zijn moeder Véronique Fernández draagt, maakte gelijk een doelpunt tegen Cultural Leonesa.