Volledig scherm
Cheick Doukoure schiet een gat in de lucht op het moment dat hij de bal wil wegwerken. © AFP

Zware blessure Levante-speler na veroorzaken curieuze pingel tegen Real

De manier waarop Real Madrid zondag de overwinning tegen Levante (1-2) in de schoot geworpen kreeg heeft nog een opmerkelijk staartje gekregen. Cheick Doukouré, in de slotfase de veroorzaker van de beslissende penalty, kampt namelijk met een zware knieblessure.

Doukouré schoot met nog minder dan een kwartier te spelen een gat in de lucht toen hij de bal wilde wegwerken, waarop Casemiro theatraal tegen het gras dook. Uit geen van de beelden bleek echter dat de verdediger de Braziliaanse middenvelder van Real Madrid ook daadwerkelijk had geraakt. Toch bleven de scheidsrechter en de VAR bij hun beslissing: penalty. Deze werd benut door Gareth Bale.

Invaller Doukouré speelde de wedstrijd nog wel uit, maar maandag bleek uit onderzoek dat hij bij de bewuste actie schade aan zijn kruisband heeft opgelopen. ,,Na zijn poging om de bal weg te werken landde hij ongelukkig op zijn linkerbeen”, meldt Levante op de clubsite. ,,Het resultaat is dat zijn banden zijn beschadigd.”

Levante-voorzitter Quico Catalán wond zich direct na de wedstrijd al erg op over de gegeven penalty. ,,Er was geen sprake van contact tussen beide spelers. Als Casemiro echt zou zijn geraakt dan had hij met een ambulance van het veld gemoeten.”

Bekijk hier het moment waarop Casemiro tegen de grond gaat.