Volledig scherm
© Getty Images

Atlético bestraft om racistisch spandoek

Atlético Madrid houdt alsnog een straf over aan de gewonnen finale van de Europa League tegen Olympique Marseille. De Europese bond UEFA heeft bepaald dat de Spaanse ploeg de eerstvolgende thuiswedstrijd in Europees verband een deel van de tribunes moet sluiten.

Atlético krijgt de straf omdat de aanhang van de Spaanse club tijdens de finale in Lyon een spandoek met een racistische tekst liet zien. Voor het afsteken van vuurwerk kreeg de ploeg die de finale met 3-0 won een boete van 2000 euro. Het vak dat leeg moet blijven moet minstens 3000 zitjes bevatten, aldus de UEFA.

De UEFA heeft ook ongeregeldheden van de fans van Marseille onderzocht, maar doet over die zaken later uitspraak.

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege in thriller op VS
    Final Six

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege in thriller op VS

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.