Volledig scherm
Memphis Depay. © Getty Images

Breken eindelijk de zeven vette jaren aan voor Memphis?

Elftal van de WeekHet heeft even geduurd, maar Memphis Depay (23) is eindelijk de voetballer die kenners jaren geleden al in hem zagen. De aanvaller heeft bij Olympique Lyon zijn draai gevonden, en is opgenomen in het Elftal van de Week in de Europa League.

Toen Memphis in de zomer van 2015 naar Manchester United verkaste, keek niemand gek op. De aanvaller van PSV en topscorer van de eredivisie was Nederland ontgroeid, en zou onder de vleugels van Louis van Gaal een sensatie in de Premier League worden.

Het begin was veelbelovend. Memphis legde in de voorronde van de Champions League eigenhandig Club Brugge over de knie. Maar daarna bleef het stil. Lang stil. Van Gaal vertrok aan het einde van het seizoen, en Memphis belandde op de tribune.

Onmisbaar

Na anderhalf jaar United vertrok Memphis teleurgesteld naar Olympique Lyon. Daar was hij niet vanaf de eerste dag onomstreden, maar beetje bij beetje heeft de Nederlander zich in Frankrijk onmisbaar gemaakt. Afgelopen weekend was hij de grote man in de Ligue 1 met een hattrick, en gisteren in de Europa League tegen Everton (3-0) speelde hij opnieuw een sterke wedstrijd. Een wedstrijd die hij beloonde met een fraaie kopgoal bovendien.

En dus is Memphis opgenomen in het Elftal van de Week van de Europa League. Je moet overigens een groot voetbalkenner zijn om al zijn teamgenoten in dit elftal te kennen, maar dat terzijde. Memphis is terug. Zoveel is duidelijk.