Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © Getty Images

Juve-trainer Allegri: 'Ronaldo woedend om mislopen prijs beste speler'

Cristiano Ronaldo is volgens zijn trainer Massimiliano Allegri bij Juventus woedend over het mislopen van de titel beste voetballer van Europa. Bij een verkiezing van de UEFA werd donderdag tijdens de loting van de Champions League de Kroaat Luka Modric gehuldigd. Ronaldo ontbrak in Monaco, tot onvrede van de Europese voetbalbazen.

Volledig scherm
Massimiliano Allegri © Getty Images

,,Het is normaal dat Ronaldo, na het seizoen dat hij achter de rug heeft, woedend is'', zei Allegri tijdens een persconferentie van de Italiaanse titelverdediger, die Ronaldo deze zomer overnam van Real Madrid. ,,Het is zijn eigen beslissing om niet te gaan en dat moet gerespecteerd worden. Het gaat goed met hem.''

Eerder had UEFA-baas Aleksander Ceferin met enige verbazing gesproken over de afwezigheid van de Portugees. ,,We hebben kort ervoor van Juventus gehoord dat hij niet zou komen. De reden ken ik niet'', zei hij.

Ronaldo's zaakwaarnemer Jorge Mendes had daarvoor al zijn mening gegeven in de Portugese krant Record: ,,Cristiano Ronaldo heeft vijftien doelpunten gemaakt en daarmee Real Madrid opnieuw naar winst van de Champions League geleid. Het is belachelijk.''

Ceferin kon zich niet vinden in de kritiek van Mendes. ,,Tachtig trainers van clubs die deelnamen aan de Champions League en de Europa League alsmede 55 journalisten zijn tot deze keuze gekomen.'' De Sloveen deed niet mee aan speculaties. ,,Misschien was er een andere reden dat hij niet kwam.'' De kandidaten, met naast Ronaldo en Modric ook de Egyptenaar Mohamed Salah, wisten niet wat de uitslag zou zijn. Ronaldo had wel de prijs voor beste aanvaller in ontvangst kunnen nemen.

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.

poll

Hoe vaak mag jouw kind z'n schoen zetten?

Hoe vaak mag jouw kind z'n schoen zetten?

  • Eens per week (26%)
  • Paar keer per week (26%)
  • Dagelijks (23%)
  • Niet (25%)
7607 stemmen