Volledig scherm
Marten de Roon (rechts) in duel met oud-Ajacied Viktor Fisher. © EPA

Oud-Ajacieden Fischer en Boilesen versperren De Roon en Hateboer de weg

Atalanta Bergamo zat vorig seizoen nog bij de laatste 32 clubs in de Europa League. Dit keer is het Europese avontuur voor de Italiaanse voetbalclub eind augustus al voorbij. Atalanta ging donderdag in de play-offs voor het hoofdtoernooi onderuit tegen Kopenhagen.

Beide duels eindigden in 0-0, waarna de Denen donderdag de strafschoppen beter namen: 4-3. De Nederlander Marten de Roon benutte zijn penalty voor Atalanta, waar Hans Hateboer op de reservebank bleef. Bij Kopenhagen deden onder anderen oud-Ajacieden Viktor Fischer en Nicolai Boilesen en Andreas Bjelland (oud-FC Twente) mee.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.