Een onderschepte lading cocaïne tussen de asperges en gitaren in de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
Een onderschepte lading cocaïne tussen de asperges en gitaren in de Rotterdamse haven. © Openbaar Ministerie

Alleen mentaliteitsverandering bij drugsgebruikers helpt in strijd tegen drugsmaffia

Drugscriminelen die proberen een minister van Justitie te ontvoeren, zoiets kennen we uit bananenrepublieken. Dat dit nu waarschijnlijk ook in ons buurland België is gebeurd en met Nederlandse verdachten, moet ons echt wakker schudden, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

42 reacties

 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  Zolang in Amsterdam en met name rond de grachtengordel per dag ongeveer 3,5 kg. cocaïne in de neusgaten van aldaar wonende clientèle verdwijnt zal de gebruikende elite er alles aan doen om te zorgen dat hun genotspoeder tegen een redelijke prijs beschikbaar blijft. Dat hiermee Italiaanse en Albanese maffiaclans worden gesubsidieerd wordt door de huidige D66 en groen links elite als jammer dan terzijde geschoven.
 • Eric du Bosc

  2 maanden geleden
  Complete onzin. Legaliseren die handel. Dan wordt er BTW, loonbelasting, winstbelasting, etc. betaald. De afvalstromen worden gecontroleerd. De kwaliteit en de prijs zijn gecontroleerd. De veelgebruikers kunnen in kaart worden gebracht en hulp worden geboden zoals in Portugal zonder dat het strafrecht eraan te pas komt. En de criminelen zitten zonder inkomsten. Dit gaat veel doden en criminaliteit schelen.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Inderdaad @Christa Tache, dat verbod gaat er nooit komen! Ik woonde in mijn tienerjaren vlakbij de grenspost Hazeldonk. Er was in die tijd nog 'slechts' sprake van wiet en nog niet van pillen e.d., maar men zag daar wel rijen krakkemikkige auto's uit Frankrijk en België het land binnenrijden, met daarin jongemannen die duidelijk niet kwamen om naar de molens en de klompen te kijken. Maar ja, het is hier Nederland hè en alles moet kunnen.
 • Arie Kers

  2 maanden geleden
  Gewoon alle snuivers, spuiters, slikkers en andere toedieners oppakken en minimaal 3 maanden geven. Tweede keer gepakt een jaar en na de derde keer inbeslagname van alle bezittingen en in een inrichting totdat zeker is dat er geen kans op herhaling meer is. We zullen ze leren die BN ers en Politici
 • Christa Tache

  2 maanden geleden
  Kijk op netflix eens naar de documentaire “how to change jour mind” en verbaas je het verbod heeft een dubbele agenda. Anders was tabak en alcohol allang verboden. Daarbij zit de maffia allang in bovenwereld en wordt er flink aan verdiend aan drugs en ook het verbod. Denk dat menigeen zijn drugsgeld al witwast en ceo’s zijn in bedrijven. Denk je heus dat die instemmen voor legaliseren? Er zijn te veel belangen het te houden zoals het is.