Honderden amateursportverenigingen vrezen de deuren te moeten sluiten om de hoge energierekening.
Volledig scherm
Honderden amateursportverenigingen vrezen de deuren te moeten sluiten om de hoge energierekening. © Arie Kievit

Amateursport is te belangrijk om te laten vallen

Honderden sportverenigingen dreigen om te vallen door de hoge energierekening. Een deel van de Tweede Kamer wil dat het kabinet meer geld stort in een noodfonds, maar de bal ligt nu eerst bij lokale overheden, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

10 reacties

 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Mag het bijvoorbeeld ook een koor zijn? Of een orkest? Of de padvinderij? Om maar een paar voorbeelden te noemen. Sport, en met name voetbal, wordt in dit land schromelijk overschat. Ben die heilige koe inmiddels wel behoorlijk zat.
 • M. Kok

  2 maanden geleden
  Beste meneer van Soest, het beleid wat de overheid al jaren voert. Vergelijk ik altijd met domino. Een steentje aantikken en de rest valt om. Ik ben iedere 2 weken te vinden op de amateurvelden. Een ontmoetingsplek voor het hele gezinnen. Voetbalvrienden etc.. Wanneer je de vergoeding hoort van zwembaden ( bron even tot hier) gaat er in de calculatie bij de overheid het een en ander mis Verbaasd mij niks. Cijfertjes en de overheid is nou niet de allerbeste combi.
 • Bob Peeters

  2 maanden geleden
  Verenigingen moeten proffesioneler worden bestuurd. 9/10 verenigingen probeert het hoofd boven water te houden met vrijwilligers die, met alle respect, niks weten van bedrijfsvoering of moeite hebben met verandering in een tijd waarin veel veranderd. Een professional, bv een manager, verdient zichzelf echt wel terug. Kijk bv alleen al naar kantoren of ruimtes welke overdag prima te verhuren zijn ( denk aan distributiecentrum voor bv PostNL), verduurzaming, etc
 • Koos Mauve

  2 maanden geleden
  KNVB en spelers verdienen miljoenen tijdens het dubieuze WK, waarom ondersteunen zij niet het amateurvoetbal? Lijkt mij niet dat de belastingbetaler / overheid hiervoor moet opdraaien. De minder bedeelde sportbonden kunnen uiteraard wel gesteund worden in de energie kosten
 • Mark Van Eck

  2 maanden geleden
  Dit zegt meer over hoe slecht de sportclubs er al jaren voor staan, geen vlees op de botten. Als de overheid een gezonde en energieke bevolking wil. Zouden deze clubs jaren geleden al gesteund moeten zijn. (Wel betaald voetbal steunen maar geen amateurs)