De mobiele eenheid (ME) greep zaterdagavond in in het centrum van Leeuwarden.
Volledig scherm
De mobiele eenheid (ME) greep zaterdagavond in in het centrum van Leeuwarden. © Anton Kappers.

Besmettingen? We leggen de schuld bij anderen

CommentaarDe kans dat over drie weken de nieuwe coronamaatregelen versoepeld kunnen worden, is minimaal. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft hoog en deskundigen vinden de vrijdagavond afgekondigde maatregelen niet ver genoeg gaan om het tij te keren. Iedereen wijst naar iedereen, schrijft Hans van Soest in dit commentaar.

127 reacties

 • Gerrie de van dongen

  6 maanden geleden
  Nee geen 2G maar 1G , want iedereen draagt het aan elkaar over, gevaccineerd of ongevaccineerd , dus iedereen testen ! want er zijn heel veel gevaccineerde die niets meer doen met de maatregelen die opgelegd zijn (want ze hebben toch een groen vinkje) gewoon gaan werken of ergens anders naar toe gaan waar veel mensen zijn als ze signalen hebben ,hoesten ,koorts ,dat ze dus besmet kunnen zijn
 • P. van der Kooij

  6 maanden geleden
  Ik ben tweemaal gevaccineerd en zodra de boosterprik komt, dan neem ik die ook. Ik ben solidair met de samenleving en een ieder die zich niet wil laten vaccineren is dat niet! Ik heb het over niet willen en niet over de mensen die niet kunnen. Dat voor de duidelijkheid! De mensen die niet kunnen is een relatief kleine groep! Laat ook dat duidelijk zijn. Het gaat dus om solidair zijn. En alle schreeuwers, protesteerders en doemdenkers zijn dat niet.
 • Maria Yvonne Franssen

  6 maanden geleden
  Reactie op redactioneel artikel. Wat mij vooral stoort zijn mensen die (nog) menen dat zij "alles" gedaan hebben, zodat zij buiten de pandemie zijn komen te staan. En emotionele chantages over zieken die door Corona niet opgenomen zouden kunnen worden. De VS hebben recentelijk besloten om voorlopig elk jaar 1 miljard Corona-vaccins in te kopen. Dit plan spreekt voor zichzelf: niemand is of blijft (vooralsnog) immuun voor Corona. Sorry, Kooker: Ik had uw reactie niet helemaal goed gelezen.
 • Maria Yvonne Franssen

  6 maanden geleden
  @Kooker. Mee eens, vooral die a-democratische schreeuwers. Maar het is ook zo, dat er een pandemie gaande is, waarop men nog steeds weinig vat heeft. Afgelopen week bleken 9.400 schoolkids besmet: waar corona geen kwaad zou kunnen en waar kids het meest opelkaar zitten. Deze kids brengen het virus weer overal naar toe. Het begint er dus steeds meer op te lijken, dat er geen controle komt. Vele wetenschappers waarschuwden ervoor: dit virus is gekomen om lang te blijven. Ik ben er al aan gewend.
 • de Kooker

  6 maanden geleden
  De bevolkingskankeronderzoeken lopen achter. Het kankeronderzoek naar genezing staat stil. De reguliere zorg staat stil. Het heeft geen zin om naar de huisarts te gaan met een kwaal want je krijgt toch geen zorg. Néé de ONgevaccinneerden gaan boven alles en iedereen. Zij hebben het voor het zeggen wie er een IC bed krijgt. Zij namelijk. En iedereen en alles moet wijken voor die kleine groep grote schreeuwers. Je kunt niet de zorg en wetenschap maar blijven uithollen voor deze kleine minderheid.
 1. Vijftien arrestaties tijdens rellen in Leeuwarden, meeste horeca houdt zich aan regels, Breda blijkt uitzondering

  Vijftien arresta­ties tijdens rellen in Leeuwarden, meeste horeca houdt zich aan regels, Breda blijkt uitzonde­ring

  Door het hele land hebben de meeste horecaondernemers zich uiteindelijk toch gehouden aan de opgelegde sluitingstijd van 20.00 uur. De uitzondering is Breda waar veel horecazaken ‘gewoon’ tot 00.00 uur open waren. Burgemeester Depla zegt begrip te hebben voor de actie en heeft niet ingegrepen. In Leeuwarden trad de ME kort op tegen een groep relschoppers. Vijftien van hen werden gearresteerd.