Zorgwaakhond NZa vraagt een beter plan, want zoals de zaken nu worden voorgespiegeld vormt de bundeling in de kinderhartchirurgie inderdaad een risico voor de mensen in Noord-Nederland.
Volledig scherm
Zorgwaakhond NZa vraagt een beter plan, want zoals de zaken nu worden voorgespiegeld vormt de bundeling in de kinderhartchirurgie inderdaad een risico voor de mensen in Noord-Nederland. © Arie Kievit

Concentratie in de zorg is prima, maar speel het fair

Voor concentratie in de zorg is heel veel te zeggen, maar we moeten het spel wel fair spelen, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen. Waarom krijgt de een alle knikkers, en de ander niks?

5 reacties

 • Aafke de Vries

  2 maanden geleden
  Half (Noord)-Nederland moet dan maar met doodzieke kinderen naar het Westen reizen? Hoe verzin je het. Er zit zoveel meer aan vast dan alleen de kinderhartchirurgie. Een kinder ic om maar eens iets te noemen, die verdwijnt dan ook. Geen hart-longmachine meer om een kind van de verdrinkingsdood te redden, dat moet binnen zoveel tijd. Zijn kinderlevens in het Noorden dan minder waard? Ergerlijk dat alles maar in de randstad geconcentreerd moet worden.
 • jannie kuik

  2 maanden geleden
  het interseert de overheid geen zak als er maar geld binnen komt
 • H Peters

  2 maanden geleden
  Als concentratie de kwaliteit en de efficiënte verhoogt moet dat de weg zijn die wordt ingeslagen. Geld moet op de tweede plaats komen en mensen moeten eens afstappen om werkelijk alles naast de deur te willen hebben. We zijn zo verwend dat we het niet eens meer merken. Recent nog een operatie van mijn ega gehad op uren van huis (in F'rijk).
 • Ben Strijker

  2 maanden geleden
  Alles draait om het westen van het land en het oosten wordt genegeerd. Waar het vroeger de turf was dat het westen gebruikte om warm bij de kachel te zitten is nu het groningse gas.
 • Bijl

  2 maanden geleden
  Zoals met alles in de zorg....het gaat om de knikkers....