Een vrouw bekijkt raamvacatures bij uitzendbureau 65plus.
Volledig scherm
Een vrouw bekijkt raamvacatures bij uitzendbureau 65plus. © ANP

De oudere werknemer bestaat niet

COMMENTAARLezers schreven over leeftijdsdiscriminatie als een van de oorzaken van het tekort op de arbeidsmarkt. Wat kunnen we doen, vraagt Hans Nijenhuis in dit commentaar.

22 reacties

 • Robbert Scholten

  12 maanden geleden
  Natuurlijk bestaat leeftijd discriminatie ,altijd al,ik werk ook liever met jongeren.het gaat sneller,ze pakken nieuwe dingen beter op,ik heb mijn hele leven als ziekenhuisverpleegkundige gewerkt,met jongeren .
 • Jeroen Velzen

  12 maanden geleden
  Ik ben compleet klaar met de Nederlandse arbeidsmarkt. Ik werd er ziek van en daardoor zei de uitkeringsinstantie het is mooi geweest en nu hoef ik niets meer te doen. Met 55 jaar al in feite zwart op wit met pensioen gestuurd. Zodadelijk komt er toch een recessie weer met oplopende werkloosheid en dan zijn ouderen zonder een veel gevraagd beroep toch kansloos en kom niet met gezeik over omscholingen. Ik ben voor tienduizenden euro's omgeschoold op kosten belastingbetaler en het was zinloos.
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  @ Mulder: Hoewel ik enorm veel respect heb voor u, omdat u 't werk dat u kon krijgen heeft geaccepteerd, vind ik 't trieste van uw situatie dat u, met MTS-Werktuigbouw en ervaring, toch niet in uw vakgebied aan de slag kon: dat zou niet zo moeten zijn! En 't is ook niet te begrijpen; al jarenlang delen de media ons mee, dat er vooral voor technische functies zo moeilijk personeel te vinden is. Dat klopt dan toch niet? Wat zijn werkgevers die ervaren vakmensen afwijzen toch vreselijk kortzichtig!
 • Pieter Lanser

  1 jaar geleden
  Geen werkgever zal erkennen dat hij op leeftijd discrimineert. Maar velen doen het wel. Ze kunnen het doen omdat ze er mee wegkomen, het valt immers niet te bewijzen. Ik sta er inmiddels aardig boven. Als jullie mijn ervaring niet willen, dan maar niet. Ik red mijzelf wel. Jij ook, beste werkgever of laat je die vacature voor eeuwig onvervuld 'omdat er geen geschikte kandidaten zijn?' Kijk gerust verder dan de neus van HRM lang is.
 • Mulder

  1 jaar geleden
  Oudere werklozen komen niet aan de bak omdat ze vaak niet bereid zijn om iets totaal anders dan hun laatste baan te doen. Ik heb een opleiding MTS werktuigbouw. Na ontslag verschillende banen gehad, betonwerker, steigerbouwer enz. Heb 14 jaar in een houtzagerij in het buitenland gewerkt en toen ik terug kwam in Nederland werd ik via een uitzendbureau orderpicker. Daarna hef- en reachtruck chauffeur geweest. Als je echt wil is er werk.