Eindhoven was januari vorig jaar het toneel van plunderingen en andere onfrisse taferelen.
Volledig scherm
Eindhoven was januari vorig jaar het toneel van plunderingen en andere onfrisse taferelen. © Fotopersbureau Bert Jansen

De politie staat niet boven de wet

De vervolging van een agent voor haar optreden tijdens de coronarellen is pijnlijk, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen. Maar toch is het goed dat het recht hier zijn loop heeft.

55 reacties

 • De Koker

  1 maand geleden
  Het meisje hoorde daar niet te zijn ondanks waarschuwen. Ze koos er zelf voor. Tja en dan huilen. Politie is te lief.
 • Sander Scheepstra

  1 maand geleden
  En weer kruipt de politie hier in de slachtofferrol. De video van dit voorval liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Een vrouw, ongewapend werd genadeloos onder vuur genomen door een waterkanon wat haar bijna het leven kostte. De mensen die erbij waren komen allemaal met hetzelfde verhaal; de politie liet de boel steeds weer escaleren. En ja, agenten gingen wel degelijk van huis met het idee om er lekker op los te meppen. Verschillende agenten hebben daar verklaringen over afgelegd.
 • Mentjox

  1 maand geleden
  Hans Lindeboom u zegt ;Ik heb de ergste beelden gezien, beelden die thuishoren in dictaturen en niet hier, in mijn Nederland.Bedoel je hiermee de aggressie tegen de politie door vaak met een hoody of gezichts bedekking geweldadige meute.Ooit in een situatie geweest waar u wordt bedreigd door meerdere.
 • Pekel

  1 maand geleden
  Wie wilt er nog voor de politie werken je mag toch helemaal niets meer , 50,60,70,er jaren geen bel op de fiets proces, geen richting aan geven proces, geen licht op de fiets proces, op straat voetballen proces. Als je tegenwoordig inbraken pleegt, drugs verhandeld, mensen in elkaar trapt of beschadigd of ernstig bereigd kom je de voordeur in het gerechtshof binnen en dan denk ik dat ze zeggen, hallo dit doen wij niet meer oke en daar is de achterdeur ik wil jou vandaag niet meer zien.
 • J.P. Andriessen

  1 maand geleden
  @W.Z. Zuid: Precies. Ik ben bekend met het centrum van Eindhoven, en het tweetal waar de getroffen vrouw deel van uitmaakte had gewoon een straat om kunnen lopen om bij het station te komen. Optreden politie was niet netjes, maar even snel langs zo'n wagen proberen te glippen is gewoon dom.