De prijs van het kabinetsbesluit kan wel eens vele malen hoger uitvallen, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest.
Volledig scherm
De prijs van het kabinetsbesluit kan wel eens vele malen hoger uitvallen, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest. © Rob Engelaar

Dit kabinet lokt tsunami aan bezwaarschriften uit

Het kabinet trekt geen geld uit om spaarders die te veel belasting betaalden over hun vermogen te compenseren. Daarmee geeft de overheid een gevaarlijk signaal af aan de burger: stap voortaan bij elke belastingaanslag naar de rechter, anders ben je achteraf de Sjaak, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

123 reacties

 • Joke Hensen

  3 maanden geleden
  Ik heb als ZZP'er een deel van mijn pensioen op een spaarrekening staan. Mooi dat ik de Sjaak ben!
 • N. Garrara

  5 maanden geleden
  Ik heb mijn geld maar gewoon meegenomen en ben uit Nederland vertrokken. Dat is de beste straf, die ik voor de Nederlandse overheid kan bedenken, nadat ze me jaren bestolen hebben.
 • H.J.A. Rodenburg

  5 maanden geleden
  Ik lees in verschillende berichten dat kleine spaarders niet moeten zeuren omdat het maar luttele bedragen zijn. Er zijn echter ook mensen die een schadevergoeding ontvangen hebben vanwege medische missers om in de toekomst de (zorg) kosten te kunnen betalen. Deze mensen worden nu dus driedubbel gepakt!!
 • C.J.H. PIETERSE

  5 maanden geleden
  @J.v.Damme: Vakbonden doen iets soortgelijks, maar toch anders. Als b.v. sprake is v.e. naderend massa-ontslag bij een (groot) bedrijf, halen ze alles uit de kast om die werkn. aan ander werk te helpen. Als één werknemer (wel vakbondslid!) TEN ONRECHTE dreigt te worden ontslagen, terwijl 'n klein bedrijf intern vaak geen andere passende functie heeft(!), niet. Eist ook financieel niets vd werkgever. Bij 'n groot bedrijf (met wel andere functies!) is vaak "conclusie": verstoorde arbeidsrelatie...
 • Frank Kraan

  5 maanden geleden
  Tijd voor een massaclaim ! Zie de website van de Consumentenbond !