ANP
Volledig scherm
© ANP

Een schouderklop voor de ommezwaai van pacifistisch links

Het is flauw om cynisch te doen over de ommezwaai van pacifistisch links, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen. Beter is het om een schouderklop uit te delen aan iedereen die durft te bekennen dat hij naïef is geweest.

34 reacties

 • J. Trenning

  1 jaar geleden
  De Romeinen zeiden al: "si vis pacem, para bellum" waar je tegenwoordig bij mag zeggen maar zij wel bereidt daar de fananciele prijs voor te betalen. Generaal S.H. spoor dichte eens: "Wij wenden ons tot God en Jan Soldaat, Als hooge nood en bittre strijd ons wacht. De nood voorbij, het land in vredesstaat, Vergeten wordt de Heer en Jan Soldaat veracht." Dit gedicht van generaal Spoor is typisch voor de Nederlandse mentaliteit en houding t.o.v. Defensie en de Krijgsmacht.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Politiek in Nederland is beneden alle peil neen ik stem niet zou niet weten wie wel normaal is!!
 • N Coesel

  1 jaar geleden
  Soms moet je opstaan en je verdedigen. 'If you tolerate this, then your children will be next' (Manic Street Preachers). Als Poetin zijn gang kan gaan, dan stopt hij niet bij Oekraine. Het hele oostblok gaat voor de bijl en daar gaan wij last van krijgen want wij halen momenteel veel arbeidskrachten uit het oostblok (laag en hoogopgeleid) die noodzakelijk zijn om onze economie op gang te houden.
 • Piet Ursem

  1 jaar geleden
  Nu alle EU-LANDEN hun defensie apparaat weer moeten opbouwen is het ook tijd om na te denken over een gezamenlijk Europees leger. Als we echt als NAVO moeten optreden dan kan dat onvoldoende met allemaal losse eenheden en verschillende systemen. Durven we dat onder de EU te brengen?
 • B de Graaf

  1 jaar geleden
  De reacties hier van "Holland first" en "wij draaien er weer voor op" zijn echt zo hilarisch. Ja natuurlijk draaien wij in de samenleving op voor alles wat er betaalt moet worden, wat denk je dan? Mijn god zeg.. Zou toch lekker makkelijk zijn als niemand je bedreigt en je je nergens voor hoeft te verdedigen he. Als je land zich niet eens fatsoenlijk kan verdedigen, hoe lang denk je dan dat je nog je vrijheid hebt? Echt balen dat je daarvoor wat extra moet betalen, pfoe hey!! Nou nou