In de eerste zes maanden verbruikten we een kwart minder gas dan in het jaar ervoor.
Volledig scherm
In de eerste zes maanden verbruikten we een kwart minder gas dan in het jaar ervoor. © Jeffrey Groeneweg

En nu volhouden met die energiebesparing!

We hebben geleerd dat energie niet gratis is. Dat bewustzijn moeten we nog een tijdje volhouden, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen. In de eerste plaats om te voorkomen dat we de winter hierna alsnog in problemen komen.

42 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Besparen, werkt financieel gezien, altijd averechts. Je bespaart energie, maar omdat je bespaart, moeten we meer gaan betalen anders komt er minder belastinggeld in de schatkist.
 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  Kroon .. Ei koken samen met de piepers in de pan de avond vantevoren. Nul gas gebruik extra. 😀
 • Jeroen Weber

  2 maanden geleden
  @M Waarhold, Ik ben het eens met wat u zegt, voor een deel uiteraard. Een grote misvatting die wij nogal vaak maken is dat de status quo altijd het zelfde zal blijven, of beter wordt. Er werd al jaren gewaarschuwd over tekorten in fossiele brandstoffen en de Nederlandse overheid heeft daar waardeloos op ingespeeld. Als we niet nu werken naar een betere wereld en daar als land met mogelijkheden en geld het voortouw in nemen hebben we misschien nog 10 jaar goede tijden, en daarna nooit meer.
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Jeroen Weber en zo hebben we overal een term voor. Ik vind het totaal geen kinderlijke manier om naar zaken te kijken en zeker als men de privatisering gaat bekijken. Alles zou goedkoper worden. Maar mensen blijven rechtvaardigen , ook al gaat het nog zo fout er is altijd wel iets dat dat rechtvaardig maar een objectief beeld heeft men niet. Het verwende NL? We hebben het goed maar gezien de situatie zouden we het allemaal beter kunnen hebben. Totdat men zelf in de knip geraakt wordt.
 • Kroon

  2 maanden geleden
  Ei koken in pan met deksel. Bij kookpunt gas uit, 8 (klein ei) a 9 minuten (groot) met deksel erop laten staan. Klaar! Bedankt Pierre Wind!