Oekraïense vluchtelingen worden tijdelijk opgevangen in een sporthal in Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
Oekraïense vluchtelingen worden tijdelijk opgevangen in een sporthal in Rotterdam-Zuid. © ANP

Er is niets racistisch aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Doen alsof de opvang van Oekraïense vluchtelingen oneerlijk is ten opzichte van niet-westerse vluchtelingen is geschiedvervalsing, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

47 reacties

 • Angus Nushaar

  1 jaar geleden
  Ontzettend veel trollen laten hier n reactie achter die de hele dag naar zgn racistische opmerkingen struinen maar werken ho maar.Oekraïners zijn moreel,cultureel en weet ik allemaal veel,meer verbonden met hun christelijke broeders/zusters in West-Europa.Daarom heb ik er ook 5 in http://huis.De rest kan me gestolen worden!
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Nederland is een klein land.. er zijn Europese landen die vele malen groter zijn dan Nederland.. op zich natuurlijk goed, dat wij veel hulp bieden.
 • Johan S. Bak

  1 jaar geleden
  Het conflict speelt zich af in een gebied waar je met de auto in een paar dagen bent. Het is in de regio. Het betreft mensen met westerse waarden en een manier van leven die sterk lijkt op de onze. Miljoenen mensen zijn op de vlucht terwijl ze niets, maar dan ook helemaal niets hebben gedaan om deze moordpartij te verdienen. Om het dan in week 1 van de oorlog al over racisme te hebben getuigt van een deugnarcisme van heb ik jou daar. Het is ongepast. Het is storend.
 • lana zetten

  1 jaar geleden
  ik ben het idd eens dat ook andere vluchtelingen worden ontvangen in 1 van de opvangen.alleen het verschil is de bevolking in ned die reageren heel anders op die groep vluchtelingen.
 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Indien de uitkomst van beleid is dat witte mensen worden geholpen en niet-zo-witte mensen niet, dan is dat beleid racistisch. Zelfs indien dat niet zo bedoeld was. Opvallend is dat veel reakties hier een eigen-volk-eerst mentaliteit laten zien. Walchelijk. Ik ben blij dat ik niet meer in dit kikkerlandje woon!