Het Nationaal monument slavernijverleden.
Volledig scherm
Het Nationaal monument slavernijverleden. © ANP

Erkenning voor elkaars verleden laat zich niet opdringen

De afschaffing van de slavernij herdenken is belangrijk, maar we kunnen Keti Koti pas echt samen vieren als dit breed wordt gedragen, schrijft onze hoofdredacteur Rennie Rijpma.

37 reacties

 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Ach ja "Keti-Koti" kan er nog wel bij. Er is hier toch ook de 'Suikerfeest" ? na de ramadan!. en @ Van Rossem, SINTERKLAAS was inderdaad een Turkse man en even de de bloembol zover reikt de historie niet bij velen/
 • Van Rossem

  1 maand geleden
  Nogal veel negatieve reacties op keti kotie een surinaamse waargebeurde historie.Maar wanneer iemand zegt er moet een witte Piet komen heb je demonstraties op de snelweg.Sinterklaas was trouwens Turks niks Nederlands aan.
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  J. During, helemaal met u eens. Hoog tijd dat er eindelijk eens een halt wordt toegeroepen aan het creëren van problemen.
 • R.M. Daamen

  1 maand geleden
  mensen, mensen, je zou denken dat er van het verleden wat geleerd is.... kijk nu..... niets is veranderd weer oorlog.. waar blijft de noodzakelijke vrede?
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  @Ronald Mackbach: Nu draait u de zaken toch echt een beetje om hoor. Dit verhaal zou op zijn plaats zijn tegen een Duitser namelijk. Wij vieren de bevrijding omdat wij dankbaar zijn dat wij in vrijheid leven en er anders misschien wel helemaal niet geweest waren.