Kenley kwam bijna op straat te staan na zijn achttiende verjaardag. Hij had geluk en vond een gezin dat hem liefdevol onderdak bood.
Volledig scherm
Kenley kwam bijna op straat te staan na zijn achttiende verjaardag. Hij had geluk en vond een gezin dat hem liefdevol onderdak bood. © Koen Verheijden

Geef jongeren een open deur, geen vuilniszak

Eén op de vijf van de kwetsbaarste jongeren uit de Jeugdzorg belandt na zijn 18e verjaardag op straat. Het is onbegrijpelijk dat we zo onnadenkend omgaan met deze groep, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

8 reacties

 • Henneveld

  2 dagen geleden
  Wilde zojuist een donatie doen voor "het vergeten kind" en blijkt dat directeur ervan per jaar bijna honderdzevenentwintig duizend euro verdient. Wat een afknapper toch altijd weer......
 • Hans Velleman

  2 dagen geleden
  Is dit niet het normale Nederlandse maaiveld? Buiten dat het Jeugdzorg old boys network, bar weinig positieve resultaten voortbrengt, mede zoals uit de summier openbaar vermelde wantoestanden blijkt zoals die voor de zoveelste keer het gevolg van hun "daadkracht" zijn. Maar het verschil met andere jongeren die geen academische baan hebben komt alleen een paar jaar eerder, dan bij de andere 18-jarigen die straks, met keihard werken, geen huis of woonruimte kunnen betalen.
 • jannie kuik

  4 dagen geleden
  het is om je dood te schamen 18 jaar zoek het maar uit jaren van tehuis naar tehuis en nu 18 hub de straat op bekijk het maar
 • Eric Meyer

  4 dagen geleden
  De grens verhogen zou kunnen, maar dan moet je ook wel wat doen met die extra jaren. Alleen het nummertje zelf verhogen doet niets, maar de steun die ze in die jaren krijgen is belangrijk.
 • Marya van Muyden

  4 dagen geleden
  Moeten echt verder geholpen worden Je kunt hen niet zomaar op straat zetten Niet te geloven,waar zijn jullie hersenen en empathie?