Van Assendelft
Volledig scherm
© Van Assendelft

Geen kamer, dan ook geen college? Zo behandel je studenten niet

Van universiteiten verwacht je een diploma, niet een brevet van onvermogen, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

28 reacties

 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  Het is heel eenvoudig om lege kantoorpanden om te bouwen voor studenten bewoning. Aan de andere kant schijnt het voor de eigenaren van de panden voordeliger te zijn om ze leeg te laten staan, voor gemeentes is het te moeilijk om bestemmingsplannen te wijzigen en voor UV's te moeilijk om regels te stellen. Overigens zou die bewoning ook voor onze eigen jongeren een uitkomst kunnen zijn.
 • piet Hogendoorn

  2 maanden geleden
  We hebben geen ruimte over in Nederland eerst deze ellende die er nu is uitzoeken
 • Jan Roza

  2 maanden geleden
  Tsjah, er is weinig woonruimte in Nederland. Lijkt me niet een probleem van de universiteiten, maar meer een gevolg van immigratie. Van het buitenland komen om hier te studeren terwijl er geen woonruimte is kan helaas niet. Ik snap de ophef dus ook niet zo.
 • Jeanine Olivier

  2 maanden geleden
  Zet studenten in campussen. Genoeg lege overheidsgebouwen etc. stuk overlast minder. Waarom studenten op de eerste rij? Midden in stad?waarom al die voorkeuren? Minder bij kapper? Theather etc betalen? Discriminerend tegenover andere jongeren! Gezinswoningen komen vrij. Wie wil studeren?als EX! Student niet zeuren over schuld? Welkom in de volwassen wereld. Schuld aflossen dan kan je hypotheek als ieder andere burger! Al die voorkeur?omdat student is? Ook het gedrag? Wordt niet aangepakt?
 • Jan Borst

  2 maanden geleden
  laat de studenten in hun eigen studeren de problemen zij hier al groot genoeg geen woningen en studenten huisvesting het lijkt hier wel luilekkerland alles moet maar kennen voor buitenlanders intussen worden de eigen bewoners steeds verder achteruit gesteld alles laat deze regering in de soep lopende chaos wordt met de dag erger totdat het kookpunt is bereikt en de rapen dan pas echt gaar zijn de geest is al uit de fles het kruitvat kan elk moment exploderen