De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland.
Volledig scherm
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. © ANP

Heerlijk! Weer ouderwets zelf de boodschappen doen

Het nieuws over het naderende vertrek van bezorgketen Deliveroo heeft een heuglijke kant. De luie consument zal eraan moeten wennen dat gemak een prijs heeft. En anders moet hij weer gewoon ouderwets zelf zijn boodschappen gaan doen, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

19 reacties

 • Angela Den Oude

  3 weken geleden
  Elke dag aan huis de Bakker met bakfiets, Melkman, Groenteman nog met paard en wagen... Met hun winkeltjes op de hoek. Verdwenen in de 60er jaren. Weggeconcureerd door de supers. Nu is het cirkeltje weer rond.
 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  Rijn van Dijk . Een mens kan ook zijn eigen pizza's bakken. (doe ik soms wel eens 🙂). Of je eigen kippen houden, of je eigen worst maken. Of je eigen keuken timmeren. En ga zo maar door. Je kan ook wel eens zaken uitbesteden. Ik vind er niks geks aan.
 • Ron de Bruin

  2 maanden geleden
  In de jaren 20-30 van de vorige eeuw reden er al jongens op transportfietsen rond die brood thuis bezorgden. Ook waren er de melkboeren met karren met of zonder motortje die de flessen melk rond brachten, met in bijna elke stad melkcorporaties. Dus nieuw is het zeker niet. En het is volgens mij gewoon een markt van vraag en aanbod. Wie er geld voor over heeft laat iets bezorgen. De bezorger en het bedrijf verdient er geld mee. En nee het is niet de meest ideale baan. Zo is er altijd wel wat.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Natuurlijk @Milan van Schagen! Daar heeft u helemaal gelijk in. Er zijn altijd mensen die zelf hun boodschappen niet kunnen doen, maar daar gaat het hier niet over. Het gaat hier over mensen die bijvoorbeeld een pak toiletpapier vergeten zijn en dan willen dat zo'n arme fietskoerier dat even in 10 minuten tijd aan de deur aflevert.
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  Milan v. Schagen, Astrid Beek: Daarover gaat deze column niet. Wel over luie, verwende mensen die "ineens" trek in ijs of zo krijgen en ontdekken - want 't kopen v.d. boodschappen plannen vinden ze ook al 'n veel te grote klus! - dat ze 't niet in huis hebben, waarna direct 'n flitsbezorger moet opdraven... Te gek en asociaal voor woorden! Ja, dan hebben flitsbezorgers wel werk, maar onder zeer slechte arbeidsvoorwaarden. Bovendien vormen zij 'n gevaar voor zichzelf en andere verkeersdeelnemers!