AFP
Volledig scherm
© AFP

Het was een slecht weekend voor Poetin

We horen vaak over uitbreiding van de Navo, alsof het een stad is die zich uitbreidt - of een bosbrand. Maar twee democratische landen vragen zelf om toetreding, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

121 reacties

 • FJ Rei

  1 maand geleden
  @Andre Meier, NAVO een defensieve organisatie? Irak en Libië zijn platgegooid door diezelfde "defensieve organisatie"... Beide landen hadden geen enkele NAVO land aangevallen.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind het niet zo gek,Poetin leeft i een andere wereld,net als hitler destijds,Rusland is niet meer zo belangrijk er zijn genoeg alternatieven,
 • nedzad bahri

  1 maand geleden
  Wij senioren herinneren ons de Cubacrisis, toen de Russen raketten in Cuba wilden installeren. Amerika stond niet toe dat raketten zo dichtbij waren, precies wat Poetin niet wil, raketten aan hun grenzen. Wat zou er gebeuren als de Russen raketten zouden installeren in Mexico, dan zou er onmiddellijk een wereldoorlog uitbreken.
 • Edwin Dik

  1 maand geleden
  Ik begrijp niet dat Hongarije de olieinvoerboycot kan dwarsbomen binnen de EU. In een democratie te telt nog altijd de.meerderheid en niet de minderheid. ( maar dat is met meer zaken zo blijkbaar). Dus de meerderheid bepaalt of iets doorgaat ja of nee. Dit geld ook voor Turkije...er moeten oorlogsboten langs de bosparus om de havens gereed te maken http://om.de 20 miljoen ton graan daar weg te krijgen..maar nee de minderheid bepaalt .
 • J. Diepeveen

  1 maand geleden
  @Busee. "Een mogelijk gevaar voor Rusland als opstapje van Nato om Rusland's onderbuik binnen te vallen" Echt waar joh?. Met welk doel dan? Enig idee wat dit strategisch & operationeel zou betekenen ? En hoe zou dat moeten nu de Krim is ingelijfd? Om nog maar te zwijgen van het gevaar voor nucleaire escalatie. Trouwens, wat Rusland niet aan zijn grenzen wenst te hebben is hier helemaal niet belangrijk. De Oekraïne heeft recht op zelfbestemming, toestemming van Rusland is helemaal niet nodig.