VEH
Volledig scherm
© VEH

Hoge energierekening is écht een probleem

De hoge energierekening is een zorg in heel veel huishoudens. De overheid kan niet geld blijven uitgeven, maar veel gezinnen verdienen extra steun, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

137 reacties

 • Paul Hendriks

  1 jaar geleden
  Waarom moeten we uberhaupt belasting op belasting betalen en ook nog op onze primaire levensbehoeften energie water gas http://eten.De belastingdruk in Nederland is de hoogste van de gehele wereld. Het ene gat wordt met het volgende gedicht en heel veel bewoners bezwijken onder deze belastingdruk, terwijl die belasting gelden door ons allen opgebracht, hoofdzakelijk bij mensen terechtkomen die dat niet nodig hebben. U legt de kiem voor de Anti Belasting Partij die maar een enkel doel heeft, weg ermee.
 • Franken

  1 jaar geleden
  Ik ben het helemaal eens met Hans van Soest. De energiebelasting kan er gewoon tijdelijk helemaal af. Nederland had al de hoogste gas en benzineprijs ter wereld. Het kabinet kan alle klimaatplannen toch voorlopig opschorten. Dit inflatie probleem heeft nu topprioriteit. En sterker nog, Groningen kan met haar aardgas Nederland redden van de bedelstaf die dreigt bij de energieafrekeningen. Lex Franken
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @ Piet Ursem, ben met je eens maar het Kabinet is zo gefixeerd op het uitbreiden van luchtvervuilende vergezichten door windmolen parken en bouwgronden vol te stoppen met zonnepanelen i.p.v huizen te bouwen doch het water die Nederland omringd door grote rivieren, niet benut worden om van turbines te voorzien om energie op te wekken.. (waterkracht)
 • Piet Ursem

  1 jaar geleden
  Hans, je geeft helemaal aan wat ik bedoel met het roer om. Schouders eronder om gebouwen te isoleren, inzetten op hernieuwbare energie. Voor mij dit jaar niet op vakantie maar aankoop warmtepomp en dan gasloos! Alleen inzetten op bijdrage voor de gestegen energieprijzen is geen oplossing! Wel moeten arme mensen worden geholpen zodat zij de rekening kunnen betalen, maar vooral moeten hun huizen worden verbeterd, dit zodat ze daarna weer zelfstandig zijn. Investeren op duurzaam is ook rendabel!
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Ik niet voor,net of ze het hebben voorspelt en alles vast duurden http://maakten.Nu er dus oorlog zit aan te komen,er komen meer mensen op straat!!