ANP
Volledig scherm
© ANP

Kamer, fileer het kabinet - maar laat de hakbijl thuis

COMMENTAARJe hoeft elkaars politieke opvattingen niet te delen om elkaar met respect te behandelen, schrijft AD-verslaggever Hans Nijenhuis in dit commentaar.

45 reacties

 • Barend Stofkoper

  2 maanden geleden
  Politici kunnen over plannen discussieren wat ze willen, de realiteit dwingt tot improviseren. Na met miljarden gesmeten te hebben nav de corona komt de ukraine vloedgolf over ons heen. Als burger gewoon alert op de ontwikkelingen blijven en de broekriem aanhalen.
 • Huub de Waal

  4 maanden geleden
  Een vos verliest wel zijn haren niet z'n streken Eens een dief altijd een dief Als de vos z'n passie preekt ,boer past op je kippen. Veel beloven en weinig geven doe gekken in vreugde leven Zo de waard vertrouwd hij z'n gasten Jammer dat het onderwijs geen spreuken /gezegde meer leert Hadden velen hier al jaren geleden een les uit getrokken, maar de werk druk, papier winkel en salaris eisen maken het onmogelijk. Gewone man maar drie/vier weken vakantie heeft met een zesendertigen werk week.
 • Theo Boerboom

  4 maanden geleden
  De woorden van Wouter Koolmees in dit bericht inspireren mijn voorstellingsvermogen niet. Hij was toch zelf aan het experimenteren, heeft actief aan de formatie meegewerkt, als 'mentor' nota bene. Je kunt je afvragen wie nu de uitvinder der nederdemocratie is, Rutte of Koolmees? Ik kon aan de debatten met de nieuwe coaltie geen beetje zien van een zg nieuwe bestuurscultuur. Wat zijn spreken betrefd, lijkt Koolmees wel een 'kleine' Rutte...
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. Even dit, ik ben geen PVV stemmer. Dat Wilders direct in de aanval ging is niet verwonderlijk. Het is niet alleen dat er een nieuwe minister van Justitie van Turkse afkomst is maar dat er een voormalig veroordeelde terroriste als adviseur is bij de VVD die hem bedreigede met de dood of is dat niet zo. Hij is en wordt nog steeds van zijn vrijheid ontzegt en andere Kamer leden dit voor lief nemen behalve als een ander politicus bejegend wordt dan is het hek van de DAM.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @Ernst-Jan Schoute, het inderdaad zo dat Wilders een punt heeft dat er een adviseur van de VVD een voormalig lid is van een terroristische partij in hun gelederen heeft en dit is ook bij GL. Er is een motie ingediend die niet door de meeste partijen zoals SP/PvdA gesteund en krijg de indruk dat bepaalde Kamer Leden het niet erg vinden en dit in feite unaniem steunen of: "mag dit niet gezegd of beschreven worden". Ik zou dit ook niet prettig vinden.