De herdenking van de Mars op Rome van Benito Mussolini was dit weekeinde een leerzame gebeurtenis, schrijft Saskia van Westhreenen.
Volledig scherm
De herdenking van de Mars op Rome van Benito Mussolini was dit weekeinde een leerzame gebeurtenis, schrijft Saskia van Westhreenen. © AP

Laten we enggeestige politiek nooit als theater zien

De herdenking van de Mars op Rome van Benito Mussolini was dit weekeinde een leerzame gebeurtenis, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen. Hij kon aan de macht komen doordat hij te lang als operettefiguur werd gezien. Tot het te laat was.

9 reacties

 • Hans Velleman

  3 maanden geleden
  Nou we betalen anders wel-en dagelijks meer- uiterst dure exclusieve toegangskaartjes om de klakkeloos Haeghsch anarchistische welvaart karikatuurshow met hun Brusselse interpretatie daarvan, te blijven financieren
 • Barry Schouten

  3 maanden geleden
  Als je er als politici bewust een zooitje van maakt terwijl je dondersgoed weet wat jouw beslissingen veroorzaken voor de burgers dan kan je verwachten dat er iets gaat gebeuren.
 • M. Ronald Markant

  3 maanden geleden
  Lijkt ook over onze Pinokkio, Dhr. Rutte te gaan. Hij is in mijn ogen ook levensgevaarlijk voor onze fragiele democratie.
 • Sander De Kool

  3 maanden geleden
  @Bobby de Jong De meerderheid in de VS is niet de meeste stemmen. Als het daarom zou gaan, had Trump nooit gewonnen, omdat Hillary, zo ongeveer de meeste gehate vrouw van de VS, miljoenen stemmen meer had dan Trump. Maar in de basis heeft u natuurlijk helemaal gelijk. Een democratie houdt rekening met de noden en behoefte van de minderheid terwijl een autocratie en dictatuur gaan om met geweld aan de macht blijven. Maar men moet beseffen dat men nooit iedereen tevreden kan houden.
 • S. van Beijnum

  3 maanden geleden
  Overheden werden aanvankelijk opgericht om de bevolking te dienen. Binnen 150 jaar is het hele verhaal omgedraaid. Overheden zijn er niet voor ons en deelt rake klappen uit aan hun bevolking. Als je maar hard en lang genoeg door mept, worden mensen vanzelf vals en slaan ze op een gegeven moment terug. Gevalletje oorzaak en gevolg. Ik ben per definitie tegen geweld, maar ik behoud mezelf zeker het recht voor om mezelf te verdedigen, tegen wie dan ook. Stop gewoon met het uitbuiten van je medemens