Zorgpersoneel trekt beschermende kleding aan op de verpleegafdeling om coronapatiënten te behandelen.
Volledig scherm
Zorgpersoneel trekt beschermende kleding aan op de verpleegafdeling om coronapatiënten te behandelen. © ANP

Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

40 reacties

 • nedzad bahri

  1 maand geleden
  Hij werd een maand geleden ziek, hij dacht dat hij verkouden was. Maar na het onderzoek en de röntgenfoto, de diagnose longontsteking. Zeven dagen antibiotica, na twee weken herstelde ik. Ik ben gelijk begonnen met trainen (Basic fit), nu ben ik helemaal de oude. Ik ben twee keer getest op covid niets, ik ben niet ingeënt en ga dat ook niet doen. Ik ben 75 jaar oud, drie bypasses, pacemaker, ik voel me geweldig dankzij de manier van leven. Overgewicht is problem nummer een.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Nergens in de EU lopen ze zoveel angst te zaaien als in Nederland. De rede: NL heeft de minste IC bedden per miljoen inwoners en daar wordt ruim twee jaar niets aan gedaan. Bravo Rutte3+4. Kuipers snapt het maar kijkt weg. Henk vd Dam
 • P. Lomito

  1 maand geleden
  Het houdt niet op, niet vanzelf... De overheid is druk bezig om de volgende maatregelencrisis in het najaar op te tuigen, volksgezondheid is daarbij niet per se de grootste prioriteit. Digitalisering (lees: uitbouwen controlestaat), kapot maken van het MKB, vaccinatieplicht en klimaatterreur dienen ter inperking van vrijheden en financieel afhankelijk maken van burgers. Ik doe hier niet aan mee, heb mijn huis verkocht en verlaat de EU.
 • JH van den Berg

  1 maand geleden
  Nee laten we weer lekker angst zaaien en weer nutteloze regeltjes invoeren
 • J. Diepeveen

  1 maand geleden
  Laten we hopen dat er niet (weer) een variant opduikt met IC-opnames tot gevolg. Simpel omdat het (bij een deel van NL) niet de beste eigenschappen aan het licht brengt. Want we zijn een redelijk straal verwend en rete eigenwijs volkje. Weten niet alles maar alles wel veel beter, toevallig. Laten ons niks door de overheid niks voorschrijven maar verwachten wel oplossingen. En elke avond weer een legertje "deskundigen" & "BN'ers met ook een mening" aan de praattafels ? Alsjeblieft niet.