De Europese Commissie wil dat migranten van buiten Europa makkelijker een werkvergunning kunnen krijgen om alle openstaande vacatures in bijvoorbeeld de bouw te vervullen.
Volledig scherm
De Europese Commissie wil dat migranten van buiten Europa makkelijker een werkvergunning kunnen krijgen om alle openstaande vacatures in bijvoorbeeld de bouw te vervullen. © Zondo/Hoberman Collection/Univer

Migratieplan Brussel schuift nadelen af op de kwetsbaren

De Europese Commissie wil meer arbeidsmigranten uit Afrikaanse landen halen. Inderdaad is er een groot tekort aan werknemers in bijvoorbeeld de landbouw en de zorg, maar het is de vraag of dit voorstel daar een oplossing voor biedt, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

26 reacties

 • Sina Hogeboom

  9 maanden geleden
  Ja van Bukkem dan ben ik ook een racist,het beleid is .Dat alles gratis is voor die mensen ik las een stukje dat ze een folder aangereikt krijgen dat daarin stond ze uitkering en gratis een huis konden huren of gratis wonen.Dus maak me een racist ik vindt het prima ik heb kids en kleinkinderen~Willen straks ook nog wonen!
 • Dick Geus

  11 maanden geleden
  Zet die klaplopers in Brussel maar eens aan het werk, dan hebben ze ook geen tijd om deze onzin te verzinnen. Wat een idioten. Weg met die belachelijke EU, want dat is de ondergang van ons bestaan.
 • Peter van Wermeskerk

  11 maanden geleden
  De mensen die echt kunnen en willen werken en leren zijn Oost-Aziaten, Europeanen en Noord-Amerikanen. Als je mensen wilt werven moet je daar zijn. Bovendien heb je dan minder last van culturen die zich niet of in beperkte mate aanpassen.
 • Arnold Niessen

  11 maanden geleden
  De banen die door de arbeidsmigranten oogevuld zouden moeten worden vereisen kennis en beheersing van de Nederlandse taal. Het is dus de vraag of deze vacatures op deze manier opgevuld kunnen worden. Mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt zullen daarom het meeste last hebben van deze arbeidsmigranten en juist deze groep heeft de meeste hulp en bescherming nodig.
 • bjorn Roos

  11 maanden geleden
  Stap uit de EU, dit gaat toch echt nergens over? We kunnen niet bouwen, maar willen meer en meer mensen.. De figuren die in Brussel zitten en het beleid voeren zijn massaal dement. Wij zijn de dupe ervan.