Anadolu Agency via Getty Images
Volledig scherm
© Anadolu Agency via Getty Images

Nee, die annexatie is niet acceptabel. Nu niet en nooit niet

Vandaag pikt Rusland een stuk land in zo groot als de Benelux, na een referendum in een ander land. Wen er maar níet aan, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

65 reacties

 • Hans Velleman

  1 maand geleden
  Nee: We zullen Nederland laten annexeren door Oekraïners en gelukszoekers! Welke zot bedenkt zoiets, maar het is wel de realiteit, die dagelijks gestimuleerd wordt!
 • Hans Velleman

  1 maand geleden
  En de EU heeft zich niet uitgebreid na de oprichting?: De hypocrisie van Brussel en hun aanhangsels, tot Moskou zei: Nu ff ik, basta EU.
 • Hans de Bruin

  2 maanden geleden
  @Hans Laats. Nee, dat is niet hetzelfde. Er zijn heel veel verschillende vormen of manieren van koloniseren, Annexatie is er 1 van. Daar waar kolonialisme nu gezien wordt als een verkeerd beleid en ieder land het zo'n beetje afgezworen heeft en die kolonien als zij dat wilden onafhankelijk zijn geworden, begint Rusland met een neokoloniale politiek door het annexeren van gebieden in buurlanden, waaronder Georgie en Oekraine.
 • Hanneke Meer

  2 maanden geleden
  Eindelijk de stem van een Oekraïense vrouw in een artikel dat laat zien hoe nutteloos die oorlog is: "Als je een van de voor de deur zittende vrouwen mag geloven, kan het hen niet veel schelen wie er in hun stad aan de macht is, de Russen of de Oekraïners, zolang die domme oorlog maar ophoudt: "Zou jij het leuk vinden als er bij jou gevochten wordt?" ".
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Alle koloniale landen/eilanden van westerse landen, zoals Nederland met de bovenwindse eilanden is dat niet als een soort van ANNEXACIE ? of is dat anders dan wat Poetin doet het in bezit nemen van grond wat hij niet toebehoord. Annexeren of kolonialiseren van een land/eiland is heersen over van een bevolking groep en beheren zodat vermogenden daar rijkelijk kan vertoeven.
 1. Poetin voert nucleaire dreiging stapsgewijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’
  PREMIUM

  Poetin voert nucleaire dreiging stapsge­wijs op: ‘Rusland wil Westen laten zien dat het menens is’

  Beetje bij beetje voert de Russische president Vladimir Poetin de nucleaire dreiging op. ,,Ik bluf niet”, zei hij enkele dagen geleden nog tijdens een toespraak. Blijft het toch bij bluf of gaat hij over tot actie? En hoe tactvol zijn ‘tactische’ kernwapens nu echt? ,,Poetin wil ons wakker schudden. Tot alleen de laatste optie, het laatste stukje van de salami, overblijft.”